Van de woestijn naar de Todra kloof

Dag 7, 9 september

Na het trieste bericht van de aardbeving die veel schade heeft veroorzaakt, vervolgen we onze weg naar de Todra kloof.
Volgens Mohammed is het hotel daar in orde, we blijven er 2 nachten en horen daar of er wijzigingen in het vervolg van de reis zijn. Wij zijn allemaal in orde, voor de getroffen mensen is het vreselijk.
Vanmorgen zijn we gestopt bij een soort fabriekje waar ze van gevonden fossielen gebruiks- en siervoorwerpen maken van marmer.
Later bij een soort irrigatie systeem wat gebruikt werd om water op te halen om de grond vruchtbaar te maken.
De lunch hebben we in een kashba gegeten, de mensen leven hier in een gemeenschap waar iedereen zijn bijdrage levert door het maken van schilderijen, borduren van sjaals, het restaurant e.d.
Er was zelfs een berber museum, wat leuk was om te zien hoe mensen vroeger leefden en wat er nog steeds gebruikt wordt.
Nu zijn we aangekomen in Tingher in een hotel bij de Todra kloof.
Het is toch vreemd om vakantie te vieren terwijl je weet dat er behoorlijk dichtbij zo veel ellende is….

1. Hannie Karreman:
    9 september 2023
    Ondanks de mooie dingen die jullie zien, toch een schaduw over alles. Veel liefs, Hannie
  2. Tonny Beekwilder:
    9 september 2023
    Onze gedachten zijn veel bij jou, hoop dat je het toch een beetje kunt loslaten.
  3. Ankie:
    9 september 2023
    Het ziet er heel triest uit, van wat wij op het nieuws zien.
    Daar kunnen jullie echter niets aan doen Barbara.
    We hopen op voldoende hulp en ondersteuning voor de getroffenen.
  4. Toos plompen:
    10 september 2023
    Je beleeft alles met een dubbel gevoel denk ik
  5. Tony:
    10 september 2023
    Ja gemakkelijk is het niet als er zo dichtbij zo'n enorme ramp is. Ik hoop dat jullie toch kunnen genieten.
  6. Anke Warnaar:
    10 september 2023
    Wat een verdriet in Marokko, gelukkig Barbara dat er met jullie niets is gebeurd, het zal een andere reis worden !! 🍀🍀
  7. Marijke:
    10 september 2023
    Ja, het is heel dubbel… het contrast is zo nog groter dan het al was.
    Dat de hulp voor de slachtoffers maar snel op gang mag komen.
    Toch, ondanks de wolk erboven, een mooie reis Barbara.